Profil kompanije

Osnovan 1. juna 1960. godine u Vršcu, Hemofarm A.D. danas je vodeća generička farmaceutska kompanija u Srbiji i regionu.

Primarnu delatnost kompanije čini proizvodnja kvalitetnih, efikasnih, bezbednih i dostupnih farmaceutskih proizvoda. Od 2006. godine, Hemofarm je deo nemačke STADA grupe, jedne od najvećih svetskih generičkih farmaceutskih kompanija.

Liderska pozicija

Hemofarm je lider na farmaceutskom tržištu Srbije sa 17.3% vrednosnog udela. Zauzimajući 79.1% ukupnog izvoza farmaceutskih proizvoda iz zemlje, vršačka kompanija je ujedno i najveći srpski izvoznik lekova. Proizvodi više od četiri milijarde tableta i kapsula godišnje. Posluje na tri kontinenta i ima tim od preko 2500 zaposlenih. Uz podatak da je prisutan na 38 tržišta sveta, Hemofarm se ubraja i u najveće farmaceutske proizvođače ovog regiona.

Kompanija je posvećena stalnim inovacijama. Pored toga što istražuje i razvija moderne farmaceutske proizvode, posebnu pažnju Hemofarm poklanja održivom načinu poslovanja. Ono je usklađeno sa BSCI kodeksom društvene odgovornosti i poštovanjem ljudskih prava. Usaglašenost od 97.6% sa BSCI je najbolji rezultat među svim kompanijama koje posluju u Srbiji.Sedište i predstavništva

Osim sedišta u Vršcu, Hemofarm ima registrovana predstavništva u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. U Šapcu je sedište zavisnog društva koje je akvizicijom, januara 2015. postalo deo Hemofarma A.D.

Pored Srbije, Hemofarm ima i zavisna društva u regionu: u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rumuniji. Pored zavisnog društva, u Rumuniji, u Temišvaru nalazi se i Hemofarmova evropska laboratorija. Od 2008. godine, posluje i predstavništvo Hemofarma u Alžiru.

Pogledajte listu predstavništva
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: